Investeert in uw kind, op het juiste moment!

Profiel- en studiekeuze: investeer op het juiste moment

Investeren in citotraining en huiswerkbegeleiding zorgt voor korte succesmomenten, investeren in juiste profielkeuze en studiekeuze brengt levensucces. 

Ouders lijken veel geld te stoppen in de citotraining en huiswerkbegeleiding, terwijl tijdens het keuzeproces rondom het profiel en de opleiding niet dezelfde aanpak gehanteerd wordt. Het tegenstrijdige hieraan is dat júist de profielkeuze en studiekeuze zo belangrijk zijn voor de toekomst van de leerling: wanneer een verkeerd profiel of verkeerde studie wordt gekozen kost dit extra geld, tijd en energie.

Daarnaast zorgt het voor vermindering van motivatie en onzekerheid bij de leerling zelf. Hierdoor wordt het afmaken van de huidige opleiding of het kiezen van een nieuwe opleiding ook moeilijker. Het is belangrijk dat de leerling een profiel kiest dat het mogelijk maakt om een geschikte studiekeuze te maken. Een studiekeuze die past bij de kwaliteiten die het kind bezit. Wanneer een verkeerd profiel gekozen wordt, wordt dus ook de studiekeuze moeilijker.

Maar waar dan op letten?
Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij de profiel- en studiekeuze? Veel factoren hebben invloed op het maken van een geschikte keuze. Het is vooral heel belangrijk dat de leerling inzicht heeft in zijn of haar interesses: je moet immers wel iets doen wat je leuk vindt. Daarnaast spelen ook de natuurlijke kwaliteiten en interne en externe motivators een belangrijke rol. Een opleiding moet immers niet alleen passen bij het karakter van de leerling maar ook bij zijn of haar gedragingen en waar hij of zij goed in is. Een duidelijk inzicht en balans tussen deze factoren maakt de zoektocht naar een geschikte opleiding al een stuk gemakkelijker! Meer weten over hoe u uw kind het beste kunt begeleiden tijdens deze belangrijke keuzemomenten? Klik dan <<<hier>>> (artikel Do’s & Don’ts).