Uw opvoedstijl bepaalt de toekomst van uw kind!

Uw opvoedstijl bepaalt de toekomst van uw kind!

Het is ons niet onbekend dat wij als ouders grote invloed hebben op het gedrag van ons kind. Toekomstig opleidingsniveau, salaris en geluk van het kind zijn afhankelijk van uw opvoedstijl!

Recent onderzoek heeft aangetoond dat de opvoedstijl die je als ouder hanteert invloed heeft op het toekomstige opleidingsniveau, salaris en geluk van het kind. Er zijn verschillende opvoedstijlen die ouders hanteren bij de opvoeding van hun kind.

Hoe positiever hoe beter

Recent Japans onderzoek van de universiteit van Kobe heeft aangetoond dat kinderen die hun hele jeugd positieve aandacht en zorg hebben gehad, een grotere kans maken op academisch succes, een hoog inkomen, een sterke moraal en veel geluk. Tijdens het onderzoek werden 5000 mannen en vrouwen naar hun opvoeding gevraagd. Op basis hiervan zijn 6 verschillende opvoedstijlen gedefinieerd, namelijk: ondersteunend, streng, toegeeflijk, ontspannen, hard en gemiddeld. Wilt u meer weten over deze opvoedstijlen? Klik dan hier.

Effect

Uit het onderzoek blijkt dat hoe strikter en harder de opvoeding van het kind is, hoe negatiever de invloed hiervan is op het toekomstige geluk van het kind. Dat betekent dus ook dat het succes en geluk van uw kind stijgt met de positiviteit waarmee u uw kind opvoedt. Let op: Als u uw kinderen streng opvoedt betekent dit niet dat zij weinig kans hebben op academisch succes of een hoog inkomen, maar het onderzoek toont enkel aan dat uw kind dan minder gelukkig en vatbaarder voor stress is.

 

Bronnenlijst

http://wibnet.nl/cultuur/gedrag/jouw-opvoedstijl-bepaalt-de-toekomst-van-je-kind

http://www.kobe-u.ac.jp/en/NEWS/research/2016_06_17_01.html